Gratis museum i Stockholm

Gratis museum i Stockholm

Planerar du att ta dig en resa till Stockholm eller bor du möjligtvis i huvudstaden och inte vet vad du ska hitta på? Stockholm är en stor stad som erbjuder mängder

med olika aktiviteter och äventyr. Här finns bland annat Kungsträdgården med sina vackra körsbärsträd, mängder med restauranger och nattliv och naturligtvis även fantastiska byggnader att titta på. Något som Stockholm även har väldigt mycket av är museum. Utbudet av museum är väldigt stort i staden och det bästa är att majoriteten av dessa är helt gratis att besöka. Här nedan har vi samlat en lista på ett flertal museum i Stockholm som du bara kan gå rakt in i, utan att betala en enda krona!

Historiska museet – Sverige har en mycket lång och väldigt spännande historia och allt detta kan man uppleva på Historiska museet på Östermalm. Museet är mycket uppskattat och varvar gärna nya utställningar med permanenta för att skapa så mycket variation som möjligt. Naturligtvis är det helt kostnadsfritt att besöka Historiska museet och detta gäller året runt.

Moderna museet – Moderna museet har blivit utsett till ett av Stockholms bästa muséer för vuxna och barn. Museet bjuder på permanenta utställningar som ständigt är i rörelse och har dessutom en mycket bra restaurang för den som blir hungrig under besöket. Museet erbjuder även en fantastisk utsikt, kostnadsfritt inträde och en vinbar där man kan slappna av med goda vänner.

Naturhistoriska riksmuseet – Vill du se livet i havet, titta på nordiska djur, lära dig om fantastiska stenar eller se utställningar med dinosaurier? Naturhistoriska riksmuseet är en stor favorit dit både stockholmare och turister vallfärdas varje dag! Inträdet är helt kostnadsfritt, men vill man besöka IMAX-biografen så tillkommer an avgift.

Armémuseum – Armémuseet passar utmärkt för både vuxna och barn. Här kan man se hur både krig och fred såg ut i landet och man har även möjlighet att testa häftiga uniformer från olika tidsepoker. Museet erbjuder guidade turer för den som önskar.

Etnografiska museet – På detta museum kommer du ha möjlighet att titta på föremål från hela världen. Här samlas t.ex. dödliga giftpilar, leopardmasker och annorlunda fällor som används i de djupaste skogarna.

Jobba på museum

Är du intresserad av museum på en högre nivå och vill arbeta på ett museum? Kul! Att arbeta på museum är både spännande och väldigt lärorikt och det finns många olika typer av tjänster, arbetsuppgifter och befattningar att välja mellan. Det går att hitta jobb genom att vända sig direkt till museet som du önskar arbeta på eller så använder du dig av ett bemanningsföretag i Stockholm som fokuserar på uthyrning inom denna kategori. Fördelen med att vända sig direkt till museet i fråga är att du också får en direktkontakt som du kan spinna vidare på.

dante