Sveriges bästa museum

Sveriges bästa museum

Älskar du att gå på museum? Kul! Att gå på museum är en mycket uppskattad sak att göra som passar både barn och vuxna. Ibland kan det dock vara så att man

har tröttnat på de museer som finns där man bor. Man kanske redan har besökt dessa ett flertal gånger och är på jakt efter något nytt, eller så har man inte tillgång till den typen av museum som man faktiskt uppskattar. Sverige är ett land som är rikt på väldigt mycket och detta inkluderar även museum. Det finns mängder med fantastiska museum och platser att besöka i landet, men visst kan det vara så att man ibland kommer behöva flytta på sig och åka en bit för att kunna ta sig dit.

Museum för alla

Vi vill att det ska bli så enkelt för dig som möjligt att hitta spännande och roliga museum. Det spelar ingen roll om du är intresserad av textil från förr, medeltiden, Sveriges historia, djur och natur eller om du vill lära dig mer om teknik. I Sverige finns det alltid minst ett museum som passar alla och här får du se vilka storfavoriterna är!


  • Nationalmuseum – I Stockholm kan man hitta Nationalmuseet som är riktigt ståtligt. Den pampiga designen har dragit till sig många
    människor genom åren och här finns även den största konstsamlingen i hela landet. Över 600 000 olika konstverk ställs ut och det kan vara allt från föremål och prydnader till tavlor.
  • Flygvapenmuseet – Älskar man flygplan så är det tveklöst Flygvapenmuseet i Linköping som man ska ta och besöka. Här hittar man allt från stora till små flygplan och kan även kika på motorer och annat som hör flygplanen till. Museet är utmärkt även för barn och har många olika ”testa-på” sektioner.
  • Naturhistoriska riksmuseet – Naturhistoriska riksmuseet i Stockholm måste väl ändå vara ett av landets mest besökta museum. På Naturhistoriska har man möjlighet att se allt från dinosaurier, djur från svenska skogar, hur livet i havet är eller varför inte titta på otroliga stenar och gömda skatter. Naturhistoriska riksmuseet är helt kostnadsfritt för den som vill titta på utställningar, men erbjuder även något som kallas för Cosmonova där besökarna får följa med på en magisk resa i allt från regnskogar till oändlig rymd. Vill man besöka Cosmonova tillkommer dock en mindre avgift.
  • Åbergs Museum – Lasse Åberg har varit en person som verkligen lämnat avtryck i Sveriges historia tack vare sin fantastiska konst. På Åbergs Museum kan man se allt från hans egna verk till stora utställningar av diverse Disney karaktärer och föremål. Det finns även mängder med olika typer av spel, leksaker, sparbössor och böcker, men man har även en chans att se den första seriefiguren som någonsin skapades – The Yellow Kid. Museet hittar du i Bålsta.
dante