Tillfälliga danser

Tillfälliga danser

Det finns många olika konstformer och en av de mest älskade är dansen. Människan har dansat sedan urminnes tider och balett anses fortfarande vara en av de mest förfinade konsterna. På Dansmuseet kan dansintresserade ta del av många intressanta museiföremål från berömda föreställningar och danser.

Här organiserar man många tillfälliga utställningar där olika aspekter av dansens värld presenteras för allmänheten: historia, lektioner, berömda uppsättningar och vackra kostymer. För barn är utställningen om den storslagna baletten Törnrosa extra spännande, då sagan är så känd även hos den yngre publiken,

Utställningen, som kommer att pågå under hela våren 2018, visar både de magnifika kulisserna och färggranna dräkterna, liksom skisser av hur man hade tänkt sig föreställningen innan den förverkligades. Man kommer också visa baletten för både stora som små med regelbundna föreställningar.

Dansmuseet ligger alldeles invid Stockholms opera och man har en trevlig servering där man kan ta en välbehövlig paus. Man kan också hitta intressanta böcker och gamla vykort från föreställningar genom tiderna, liksom boka in sig för kurser i olika typer av dans. Man arrangerar till och med babydans, där de allra yngsta får pröva på att röra sig till musik för första gången.

dante